29 May 15:37

SPFN “TOP 11″: ĐURĐEVIĆ IGRAČ SEZONE, NIKOLIĆ NAJBOLJI TRENER

UROŠ Đurđević, napadač Partizana proglašen je za najboljeg igrača Superlige za sezonu 2016/2017. u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” a u kome su učestvovali gotovo svi profesionaln igrači iz 16 klubova elitnog ranga! Najdraža priznanja uvek stižu od kolega, a treći put u izboru “Top 11″  je nešto mane od 400 profesionalaca samo potvrdila da je sezona protekla u znaku Partizana, jer pored najboljeg igrača i petorice u idelanom timu “Top 11″, trofej za najboljeg trenera poneo je Marko Nikolić.

PARTIZAN vs JAVOR IVANJICAĐurđević je sa 24 pogotka osvojio titulu najboljeg strelca Superlige i dobio trofej “Slobodan Santrač”, a u idealnom timu “Top 11″ su pored njega i klupski drugovi Miroslav Vulićević, Bojan Ostojić, Everton i Leonardo, koji je takođe postigao 24 gola u šampionatu. Iz prošlogodišnjeg tima sezone u idealnih 11 su mesta zadržali samo dvojica: Mičel Donald, vezista Crvene zvezde i Bojan Ostojić, uz napomenu da je štoper crno-belih prošle sezone nosio dres Čukaričkog. Vojvodina je zastupljena sa trojicom uzdanica Bogdanom Planićem, Aleksandrom Paločevićem i Filipom Malbašićem, dok Crvena zvezda ima samo dvojicu igrača, a protekle je imala čak sedmoricu. Uz Donalda je tu odlični Dušan Anđelković, sa 34 godine ujedno i najstariji igrač tima. Na golu je Zoran Popović iz Voždovca, jedan od zaslužnijih za uspehe “zmajeva”.

Idelani tim Superlige “Top 11″ za sezonu 2016-17.: Zoran Popović (Voždovac) – Miroslav Vulićević (Partizan), Bogdan Planić (Vojvodina), Bojan Ostojić (Partizan), Dušan Anđelković (Crvena zvezda) – Everton Luiz (Partizan), Mičel Donald (Crvena zvezda), Aleksandar Paločević (Vojvodina) – Filip Malbašić (Vojvodina), Uroš Đurđević (Partizan), Leonardo da Silva (Partizan).

SPFN će sva priznanja dodeliti na posebnoj svečanosti…