Clock

Calendar

Facebook Twitter YouTube
  • Sindikat Fudbalera
  • Sindikat Fudbalera
  • Sindikat Fudbalera
  • Sindikat Fudbalera
  • Sindikat Fudbalera
  • Sindikat Fudbalera

Ovde možeš da pogledaš zašto bi trebalo da se pridružiš Sindikatu profesionalnih fudbalera "Nezavisnost"

Formular

Novi bilten Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost"

Formular

Reci ne nameštanju utakmica

say no svi

FIFA i FIFPro se pridružuju snagama u
globalnoj kampanji za borbu protiv
nameštanja rezultata utakmica

Nameštanje rezultata utakmica je globalna pretnja integritetu fudbala, kao i socijalnim, obrazovnim i kulturnim vrednostima oličenim u sportu uopšte.
FIFA i FIFPro su posvećeni zaštiti integritet fudbala i svih članova fudbalske porodice.

Cilj kampanje je da štiti integritet fudbala, da se podigne svest od opasnosti nameštanja rezultata utakmica, da se obezbede pozitivni uzori za igrače i da se štite i obrazuju fudbaleri i svi ostali članovi fudbalske porodice o tome kako prepoznati, odupreti se i prijaviti bilo kakav pokušaj da se manipuliše rezultatom utakmica.

Prepoznati

Cilj onog koji namešta rezultate utakmica je da se stekne sportska ili finansijska prednost kroz nedozvoljeno uticanje na rezultat ili tok igre. Da bi manipulisao ovom igrom, onaj koji namešta rezultate utakmica cilja na ljude koji su u stanju da direktno utiču na tok utakmice poput igrača, zvaničnika i administrativaca. Onaj koji namešta rezultate utakmica može vam prići na različite načine, na primer direktno ili indirektno nudeći novac ili poklone, ili pomoću podrazumevajuće pretnje ili ucene.

Odoleti

Nameštanje rezultata utakmica uništava samu suštinu sporta.
Bez integriteta, fudbalska igra će izgubiti svoj kredibilitet, svoje fanove i sponzore. Kada vi (pomažete) namestite rezultat meča, rizikujete doživotnu zabranu širom sveta, krivično gonjenje i kaznu zatvora.
Zaštitite sebe i integritet fudbala.
Odolite bilo kakvom pristupu nameštanja rezultata utakmica.

Izvestiti

Da biste sprečili nameštanje rezultata utakmica, bitno je da prijavite svaku sumnja na korupciju. Izveštavanje će upozoriti fudbalske agencije i agencije za sprovođenje zakona i zaštitiće vas, vašu porodicu i druge ljude u fudbalu. Izveštavanje takođe odvraća one koji nameštaju rezultate utakmica od daljih pristupa.

Izvestite nekoga nekome kome verujete i ko je u stanju da uradi nešto: vaš trener, sindikat vaših igrača, oficir za integritet, FIFA bezbednost ili lokalnu policiju. Ako postoji opasnost za vas ili bilo koje drugo lice kojima je ugrožen je život ili fizička bezbednost, onda odmah obavestite odgovarajući policijski organ.

Svim primljenim informacijama će se ispravno i odmah rukovati, biće tretirane uz strogu tajnost i koristiti isključivo u svrhe zaštite integriteta fudbala.

Reci NE
nameštanju rezultata utakmica

Za više informacija kontaktirajte:
– vaš sindikat
– FIFPro
– FIFA Security division

FIFPro
prijavi na:
integrity@fifpro.org

FIFA
integrity@fifa.org

SPF NEZAVISNOST
sindikatfudbalera@gmail.com

say no sajt

Email
Print
WP Socializer Aakash Web