20 Feb 13:24

Tirani hoće da unište srpski fudbal

Preuzeto: Sportski žurnal
Siktao je od besa, prebirajući po stupcima Sportskog žurnala, Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost”.

Čak tri puta čitao je tekst pod naslovom „Džentlmenski sporazum”. U trenucima dok se spremao i da svaku reč „izmeri” četvrti put, pustio je emocijama da izađu u etar:

– Navodni „džentlmenski sporazum” predstavnika superligaških klubova da neće angažovati fudbalere, koji su pravdu za neisplaćeni novac namirili preko Arbitražne komisije Super lige, najveća je sramota za srpski fudbal. Tirani hoće da zakucaju ekser u mrtvački sanduk igri na domaćim terenima. Doneli su odluku, svojstvenu najvećim svetskim diktatorima.

Za prvog čoveka Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost” situacija je kristalno jasna.

– Poslednji događaji dokaz su kako u Srbiji shvataju fudbalere. Kao robove, u okovima. Žive u strahu da li će neko da ih prebije, ili uplaši, ne znaju kako da prehrane porodice… Leto, po pravilu, donosi bolno otreženjenje, ali nema ni tada ko da se dozove pameti – komentariše Poledica.