Clock

Calendar

Facebook Twitter YouTube
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera

Ovde možeš da pogledaš zašto bi trebalo da se pridružiš Sindikatu profesionalnih fudbalera "Nezavisnost"

Formular

Novi bilten Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost"

Formular
18 Mar 18:24

POLEDICA: S KARADŽIĆEM PROTIV KORUPCIJE

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, uputio je pisani zahtev Fudbalskom savezu Srbije za susret sa Tomislavom Karadžićem, prvim čovekom “kuće fudbala”.

Razlog za ovakav potez Poledice je neefikasnost administrativaca u organima Zajednice Super lige i nemogućnost da se igrači izbore za prava koja im pripadaju ugovorom potpisanim sa klubom.

– Dara je prevršila meru. Uputio sam pismeni zahtev, tražim hitan sastanak sa predsednikom FSS. Ne poštuju se nikakvi kriterijumi, u Zajednici Super lige je haotično stanje, a nezadovoljstvo igrača sve veće. Pitanje je dana kada će neko zaista morati na sud – kaže Poledica.

Čemu tako teške optužbe?

– Nisu u pitanju nikakve optužbe. Pričam istinu. Jedini izlaz vidim u konstituisanju Arbitražnog suda. Već mesecima pokušavam da ubedim igrače da se strpe, ali toliko je nepravilnosti i nezakonitosti u radu Zajednice da mi jednostavno nije jasno kako niko od nadležnih državnih institucija već nije reagovao. Morao bi to da učini FSS, zbog toga sam insistirao na sastanku sa Karadžićem.

Kakve poteze očekujete od predsednika FSS?

– U najkraćem, da zaštiti igrača. U većini klubova igrači već mesecima ne primaju ni dinara, ali sa zahtevom za arbitražu moraju da uplate taksu od 7.000 dinara. I kada dobiju spor nema povraćaja novca. Slučaj bez presedana u sudskoj praksi, očigledno primenjuje se samo u Zajednici Super lige. Šta tek reći za suspenzije klubova zbog neizmirenih obaveza. Dobro je poznato da je u takvim slučajevima zabranjeno igranje i prijateljskih utakmica. Imam odluku jednog kluba koji je 10. januara suspendovan, a već je igrao utakmicu. Ovo je čist dokaz korupcije, pojedinci očigledno rade iz interesa. Na taj način nanosi se velika šteta srpskom fudbalu – ogorčen je Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”.

Dmitrović otkazan telefonom

Spor Bobana Dmitrovića i Borca, koji je trebalo da dobije epilog u ponedeljak pred Arbitražnom komisijom odložen je zbog više sile. Tako bar tvrde u Zajednici Super lige.

– Ljudi čine sve da ukaljaju ugled fudbalske organizacije, a pre svega igrače. Razočaran sam, ali iznenađen nisam. Dmitrović je već bio u prostorijama, ja praktično pred vratima Zajednice, kad sam telefonskim pozivom obavešten da zbog više sile neće biti sastanka Arbitražne komisije. Nije teško zaključiti zašto se niko nije pojavio iz Borca. Sve je unapred dogovoreno – kaže Poledica.

Stojanović probio rok

Još jedan fudbaler čačanskog superligaša, Boban Stojanović dobio je spor sa klubom. Borac je bio u obavezi da dojučeršnjem prvotimcu do 25. februara isplati 3.000 evra.

– Kontaktirao sam tehničkog sekretara Borca Srđana Nedovića i dobio odgovor da nema novca dok Crvena Zvezda ne izmiri obaveze na ime obeštećenja Darka Lazovića. Kakve ja imam veze sa sporom Zvezde i Borca oko transfera Lazovića? U medijima čitamo i slušamo izjave rukovodstva Borca da se nikome ništa ne duguje. Ćuti Zajednica. Iako je odavno prošao rok, na odluku Borac nije uložio žalbu – sa puno razočaranja kaže dojučerašnji fudbaler Čačana Boban Stojanović.

Izvor: Sportski Žurnal

Podelite ovu vest na društvenim mrežama:

 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • LinkedIn
 • MSNReporter
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS
Email
Print
WP Socializer Aakash Web