07 Jun 22:15

Prekipelo im: Bivši igrači Borca počinju štrajk glađu

borac strajk

Preuzeto: www.direktno.rs

Sutra od 19 sati bivši fudbaleri čačanskog Borca, kojima klub nije isplatio dugovanja, započeće štrajk glađu.

Mesto okupljanja nekadašnjih igrača “zebri”, koji traže isplatu dugovanja na osnovu pravosnažnih presuda, jeste upravna zgrada Borca iz Čačka, piše Mozzart sport.

Kako se navodi, bivši igrači Borca će imati podršku mnogobrojnih kolega iz cele Srbije.

Pre stupanja u štrajk glađu, fudbaleri će se obratiti javnosti i tom prilikom će pokazati dokumentaciju kojom polažu prava na isplatu dugovanja. A više detalja povodom cele ove situacije Čačani će, kao što je već bilo reči, obelodaniti sutra od 19 sati.

Podršku bivšim fudbalerima Borca pružiće i Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”.

– Sutra u 19h bivši igrači Borca počinju prvi u istoriji svetskog fudbala štrajk glađu, ispred opštine Čačak, zbog toga što su ih gradski funkcioneri prevarili na način da su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva “Omorika” iz Bajine Bašte i tako prali budzetski novac preko kluba. FK Borac je svesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unapred pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba – navodi se na Fejsbuk stranici Sindikata “Nezavisnost”.

Navodi se da će uz bivše fudbalere Borca biti i nekadašnji članovi Jagodine, koji se nalaze u sličnim problemima.

– Sutra je istorijski dan za srpski fudbal i očekujemo podršku svih fudbalera ali i javnosti. Svako od fudbalera ko želi, može ovim momcima da pošalje video poruku podrške, pojedinačnu ili grupnu, to bi im puno značilo. Sutra je dan kada će ceo svet čuti kako se planski varaju sportisti koji su bolji deo našeg društva i kako jedna opština pljačka sopstveni narod izvlačenjem novca kroz sport. Takođe, u Čačak će sutra kao podrška doći i bivši igrači FK Jagodina koji su na sličan način prevareni od opštine Jagodina i veliko bravo za ove momke – zaključuje se u saopštenju Sindikata “Nezavisnost” uz poruku “Hoćemo pravdu – stop prevarama”.