25 Nov 14:23

PAJOVIĆ KRŠI PROPISE, FSS GA NAGRAĐUJE

SLOBODAN Pajović nije podneo ostavku na funkciju predsednika Arbitražnog suda nastavljajući bahato da krši pravilnike o radu Arbitražnog suda ali i Fudbalskog saveza Srbije. Reakcija nema, ni njegove, ni FSS. I ne samo da ih nema već se dijapazon kršenja propisa samo širi. Nama je jasno da FSS podržava korupciju i zloupotrebe u fudbalu i da su oni glavni i odgovorni urednici svih problema u srpskom fudbalu.

Da podsetimo javnost još jednom:

Od kad je Slobodan Pajovic predložen i izabran za predsednika Arbitražnog suda obavljao je i funkciju delegata na utakmicama Super i Prve lige što čini i danas. On je izabran za predsednika Arbitražnog suda u suprotnosti sa Pravilnikom o radu Arbitražnog suda i tako nas sve doveo u zabludu jer mi nismo do nedavno znali da je on sve vreme službeno lice FSS. Inače, kuriozitet je da je Pravilnik o radu Arbitražnog suda upravo pisao Slobodan Pajović i bio presedavajući radne grupe koja je radila na donošenju konačne verzije pravilnika.

Mi smo o svemu navedenom obavestili generalnog sekretara FSS Nebojšu Ivkovića i tražili smo od njega da se po hitnom postupku smeni Slobodan Pajović jer nanosi veliku štetu fudbalu kao i samom FSS, u prilogu smo dostavili sve dokaze na naše navode. Nažalost nije nam odgovorio na naš zahtev već je odmah posle tog doneta odluka da Slobodan Pajović dobije još jednu funkciju u FSS a to je da bude predsednik odbora za sprovodjenje izbora u FSS. Dakle, potpuno je jasno da FSS nagradjuje sve one koji radi u suprotnosti za propisima FSS, umesto da ih kažnjava.

Takodje, poslali smo dopis i Slobodanu Pajoviću i tražili smo od njega da hitno podnese ostavku zbog zloupotrebe službenog položaja ali nam ni on nije odgovorio. Kao advokat, on na veoma neprofesionalan i neodgovoran način utiče negativno i na advokatsku struku u Srbiji koja gubi poverenje narod zbog ovakvih pojedinaca.

PRAVILNIK O RADU ARBITRAŽNOG SUDA

Pravilnik o radu Arbitražnog suda Član 5. stav 4.

“Za arbitra ne može biti imenovano lice koje je vlasnik, član organa ili zaposleni kod sportskih organizacija u fudbalskom sportu, lice koje je u istoj stvari učestvovalo u odlučivanju u ranijem postupku, lice koje je član organa, službeno lice ili zaposleni u FS Srbije, kao ni lice u vezi s kojim postoje drugi razlozi koji dovode u pitanje njegovu nepristrasnost”.

pajovic-page-0pajovic-page-1

Pravilnik o radu Arbitražnog suda Član 5. stav 5.

Funkcija arbitra ,uključujući i predsednika prestaje:

-na lični zahtev,

-kada nastupi razlog koji predstavlja smetnju za izbor,

-kada preuzme dužnost koja je nespojiva sa vršenjem funkcije arbitra,

DELEGAT NA ČETIRI UTAKMICE

Pajovic je bio delegat na sledecim utakmicama ove sezone:

1. 17.07.2015: Borac – Radnički Niš

2. 12.09.2015:  Zemun –  Sloga PM