25 Oct 21:00

ZAJEDNO PROTIV NASILJA I RASIZMA

Apel Fudbalskog saveza Srbije, Zajednice klubova Superlige i Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”

Fudbalski savez Srbije, Zajednica klubova Superlige i Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, apeluju na navijače zajedničkim proglasom, čiji je cilj buđenje ljudske i sportske svesti u borbi protiv rasizma i svih vidova diskriminacije na fudbalskim borilištima. Tim povodom, izdat je proglas za javnost i na svim stadionima u Srbiji, gde će ovog vikenda biti odigrane utamice 10. kola Superlige, biće pročitan tekst sledeće sadržine:

Poštovani ljubitelji fudbala, istinski navijači,

Srbija je zemlja sporta, a ne nasilja i rasizma. Fudbalski savez Srbije, Zajednica klubova Superlige i Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, ujedinjeni sa svim akterima fudbala na teren i tribinama, i na ovaj način šalju iskrenu i jasnu poruku čitavom svetu:

Zajedno u borbi protiv nasilja i rasizma!

Poruku – ZAJEDNO U BORBI PROTIV NASILJA I RASIZMA – ispisanu na crvenim kartonima visoko će podići igrači i sudije – kao upozorenje i zavet svima, koji za fudbal žive i od fudbala žive. Naša je misija poštenje i poštovanje, jer ćemo samo ćemo tako sačuvati fudbal kao igru tolerancije i fer – pleja.