19 Mar 23:46

Formiran Arbitražni sud

Na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije, održanoj 18.03.2014. u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, usvojen je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o Arbitražnom sudu, čime su se stekli uslovi za početak rada ovog suda. Jednogodišnji pregovori predstavnika FSS i Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ urodili su plodom, napravljena je osnova sistema koji bi trebalo da donese fer i poštenu arbitražu i klubovima i igračima.

Na Skupštini su izabrani arbitri koje će voditi sporove, a njih su delegirali FSS, Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“. Od strane FSS-a imenovan je Slobodan Pajović, koji je ujedno imenovan i za predsednika Arbitražnog suda, i Mirjana Cukavac, od strane klubova Zoran Zoraja i Drakče Dimitrijević, dok je sindikat predložio Gavrila Rajevića i Jovana Mičića.

Arbitražni sud bi, kako je planirano, trebalo da počne sa radom 01. juna ove godine.