Clock

Calendar

Facebook Twitter YouTube
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera
 • Sindikat Fudbalera

Ovde možeš da pogledaš zašto bi trebalo da se pridružiš Sindikatu profesionalnih fudbalera "Nezavisnost"

Formular

Novi bilten Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost"

Formular
22 Feb 10:42

ARSENIJEVIĆ: FSS nas izdao!

Preuzeto: Sportski žurnal

Četvorica bivših prvotimaca Jagodine, uprkos pravosnažnim presudama arbitražnog suda FSS, ostala bez novca i u zimskim danima

arsenijevicBura u nevreme, dan pred nastavak šampionata i još jedan šlagvort ovdašnjim kritizerima za priču na temu o smrti srpskog fudbala.

Ko se to igra sa živom vatrom i gasi i ono malo iluzija da najpopularniji sport, posle svih kataklizmi, nije definitivno izdahnuo i ima još uvek krepkosti da uveseljava ovdašnje mase?

Poslednji petak, pred start prolećnog dela sezone, uzburkao je strasti i ambijent oko terena doveo do crvene – tačke usijanja. Disciplinska komisija FSS, mimo sebe i logike, ukinula je skoro dvomesečnu suspenziju Borcu, Novom Pazaru i Jagodini

Golgota Radana Šunjevarića, bivšeg prvotimca Borca, čije pravosnažne presude Arbitražnog suda FSS, lebde u vazduhu kao oblak zimske magle, naterala je četvoricu izigranih fudbalera Jagodine da se jave našem listu. Duboko povređeni, već daleko od Pomoravlja, nisu birali reči…

– Tokom zime zvao me je lično Goran Milanović, predsednik Jagodine, u sličnoj priči, koliko čujem, bilo je još desetak fudbalera. Odbio sam Milanovićev predlog da dug bude namiren u ratama i tada je sve završeno. Verovao sam u pravdu i presudu i grdno se prevario! Nisam dobio novac, što nije sprečilo Jagodinu da registruje novajlije, uz prethodno ukidanje odluke o suspenziji – pokušavajući da smiri emocije komentariše Nemanja Arsenijević, godinu dana napadač tadašnjeg superligaša iz Pomoravlja, od zimus prvotimac Radnika.

Zbog čega ste odbili isplatu u ratama?

– Dobro sam znao s kim imam posla. Odlazeći iz Jagodine već sam bio izigran i nisam želeo da mi se ponovi slična situacija. Dovoljno sam pametan da naučim lekciju iz jednog puta.

Otkad datira presuda arbitraže?

– Skoro godinu dana čekam moj novac. Niko mi ga nije poklonio, valjda sam pošteno zaradio noseći dres Jagodine. Prošlog leta neko je uspeo da stopira realizaciju naplate, presuda je ostala u fioci, ali poslednji događaj pogodio me je u srce. Ne mogu da se pomirim da tek-tako zgaze sud i pređu preko njega. Jagodina se snašla, zaštitila svoje interese, iskoristila veze, ali FSS je u ovom slučaju igrao protiv sebe. Sramota!

Naziru li se vaši sledeći potezi?

– Da nije Sindikata profesionalnih fudbalera, jednostavno, ne znam šta bih radio. Ljudi su u čudu, ne veruju na koji način je izigran zakon. Ne znam da li i sindikat može nešto da promeni. Neću i ne smem, ipak, da ćutim. Nadam se da će država naći interes i prekinuti ovu ujdurmu. Valjda postoji zakon i za ovakve prestupnike… Posle svega, nije mi bitan novac, već igranka u koju smo ubačeni i nasamareni!

Sve je legalno – poštar nije dostavio odluku u klub, time je vaš manevar znatno sužen?

– Nismo deca… Uvredili su me kao čoveka, udarili na moju inteligenciju, srozali fudbal na najniže grane. Nije ovo mala stvar. Pitam se zašto bi ostali klubovi plaćali fudbalere, kad prolaze ovakve prevare. Lično me je predsednik zvao, a kasnije stiže vest da Jagodina navodno odluku nije ni primila. Ukinuto nam je pravo na pošten odnos u fudbalskom sistemu, jer je Milanović potpredsednik FSS i logično je da svim sredstvima traži način da nas izigra… Zašto da neko plaća, kad može da se osloni na prijatelje i burazere iz vrha fudbala? A mi smo za njih nebitni!

Mnogi će vam reći da nije lako pronaći novac u srpskom fudbalu, možda zatražiti vreme za strpljenje?

– Ma, nisam čovek od kamena, shvatam sve, ali ne mogu preko lažnih obećanja da pređem. Sa ovakvim odnosom prema fudbalerima tek će da bude problema. Igrao sam u Mađarskoj, Izraelu, Grčkoj, svuda je bolje… Ne kažem da tamo nije bilo problema, ali barem poštuju fudbalere. Najveća tragedija je što sam poslednja četiri kluba tužio, morao sam preko Sindikata da reagujem i zatražim novac. Sad ni to nije dovoljno… – ispričao je juče Nemanja Arsenijević, sat vremena uoči meča njegovog Radnika sa Dinamom iz Vranja.

Podelite ovu vest na društvenim mrežama:

 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • LinkedIn
 • MSNReporter
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS
Email
Print
WP Socializer Aakash Web